(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani starši in skrbniki!

Vlada RS je na seji 5. 11. 2021 sprejela nov odlok, na podlagi katerega je šole obvestila o novih ukrepih za zajezitev širjenja okužbe s covid-19. Epidemiološka slika se namreč v državi slabša, opazen pa je tudi porast okužb po šolah in večja odsotnost učencev. V želji, da bodo učenci in zaposleni v šoli ostali zdravi, prosimo, da v šolo pošiljate le zdrave otroke, ki nimajo znakov okužbe, kot so: smrkanje, kihanje, glavobol … Širjenju okužb pa se je mogoče izogniti tudi z doslednim izvajanjem samotestiranja otrok  2x tedensko doma pod vašim nadzorom. Otrok naj ostane doma  tudi v primeru, ko čakate na rezultate PCR testa družinskega člana, ko je družinski član okužen ali kadar je bil vaš otrok v stiku z okuženo osebo. V primeru, da se izkaže, da je otrok okužen, moramo poslati  cel razred v karanteno.

Od jutri, 8. 11. 2021, je tudi obvezno nošenje mask za vse učence, v vseh prostorih šole, razen pri uri športa. Maska mora biti medicinska in ne iz blaga.

Podrobne  informacije glede  samotestiranja učencev v šoli od 15. 11. 2021 pa bodo posredovane tekom tedna, ko bodo znane podrobnosti.

V upanju, da  ostanemo zdravi, vam želimo vse dobro.  Pazite nase!

Mitja Šket, ravnatelj

 

 

Dostopnost