(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V petek, 22.04.2022, je na osnovni šoli Šmarje pri Jelšah med učenci nižje stopnje v okviru podaljšanega bivanja in ekoprojekta ,,NE ZAVRZI OBLEK, OHRANI PLANET” stekla izmenjava rabljenih oblačil.

Učenci in starši so se na povabilo učiteljic, udeleženih v ekoprojektu, odzvali v razveseljivem številu. Navdušujoče je bilo opazovati doživetja otrok, potem ko so učenci OPB8 pripravili vse potrebno za izpeljavo prezentacije in izmenjave oblačil, otroci ostalih OPB skupin pa so prihajali, občudovali, pomerjali in na koncu z velikim veseljem in nasmehom na obrazu tudi odnesli oblačila domov.

Kljub dobrodelnosti, ki ste jo izkazali starši z darovanjem oblačil v času akcije zbiranja za Ukrajino, ste se starši, ki ste si ponovno vzeli čas in prevetrili omare otrok z namenom sodelovanja pri izmenjavi, ponovno izkazali kot najboljši vzgled svojim otrokom.

Ker so otroci spraševali, če lahko oz. kdaj bodo spet lahko izmenjali oblačila, obljubljamo, da se bomo potrudili in dogodek ponovili. V kolikor ne v tem šolskem letu, pa zagotovo v naslednjem.

Iskrena zahvala pa tudi ob tej priložnosti mamici četrtošolk, ki je z veliko požrtvovalnostjo sešila odejico, za katero smo v okviru projekta razrezali zelo poškodovana oblačila v kose, iz katerih je izpod njenih spretnih prstov nastal nov izdelek, ki bo služil posedanju in druženju. HVALA!

Če vsak izmed nas naredi nekaj za zelen planet, potem verjamemo, da bodo zanj skrbeli in se trudili tudi naši otroci.

Hvala soudeleženim za vso podporo!

                                                                                                                                                                                                                                                                                Aktiv projekta

                                                                                                                                                                                                                                             

 

Dostopnost