(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Za nami je prvi teden po krompirjevih počitnicah, ko sta na šoli stekli prvi ”Izmenjevalnici oblačil” to šolsko leto. Učenci nižje stopnje so se v vloge svetovalcev in na drugi strani tistih, ki so bili svetovani, tako zelo vživeli in bili nad dogajanjem ter podarjenimi oblačili tako navdušeni, da smo se odločili, da dogodek ponovimo v enaki obliki v doglednem času.

Učenci višje stopnje so se dogodka sicer udeležili v zelo skromnem številu, so pa mimoidoči obrazi izžarevali radovednost, kaj se v učilnici dogaja. Nekateri so se ustavili, pojasnili, da imajo oblačila za izmenjavo doma, da so pozabili, da se dogodek odvija na ta dan… tako v sredo kot četrtek pa so vsa prinešena oblačila našla nove lastnike. Naš namen, da oblačila, ki jih otroci več ne nosijo, najdejo nove uporabnike, ki jih bodo z veseljem nosili dalje, ter tako ne pristanejo na odlagališču, je bil s tem dosežen.

Verjamemo, da je vzpodbujanje otrok h krožnemu in odgovornemu načinu uporabe, ne samo oblačil ampak tudi drugih predmetov, eno izmed poslanstev nas vseh, tako učiteljev kot staršev. Zato… bodimo zgledni in vztrajni. Krožnost je naša prihodnost.

Zahvala na tem mestu pa vsem tistim staršem in učiteljem, ki z veseljem podpirate naš trud in se na vsa povabila k sodelovanju tudi z veseljem odzovete.

 

                             »Ne zavrzi oblek, ohrani planet.«

20221109_131318

Slika 1 of 12

Dostopnost