(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Mesec december, veseli december…

 je poseben čas, čaroben čas  v pričakovanju veliko lepega in dobrega.

Za nas na Svetem Štefanu se je ta zadnji mesec v letu res začel čarobno.  1. decembra smo bili obdarjeni z majhno zalogo snega, ki je naznanila,  da prihaja čas treh dobrih mož.  Čas, ko bo šolsko življenje teklo malo drugače. Imeli smo adventni koledar, ki  je vsak dan polepšal dogajanje pri šolskem delu oziroma v odmoru. V začetku decembra smo se potrudili in okrasili  šolo. Uporabili smo veliko časopisnega papirja iz katerega smo oblikovali različno velike snežake in zaveso iz verig. Poskrbeli smo tudi za voščilnice, da bodo prazniki še lepši.

Ta mesec pa je bil tudi mesec razvajanja naše duše, naše notranjosti. V Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah smo si ogledali dve predstavi. V gledališki predstavi o dveh škratih sta nas škrata poučila, kako smemo biti norčavi in kako je neprijetno, če se nesramno norčujemo.  V filmski predstavi slovenskega božičnega filma Kapa smo se srečali z dečkom Erikom in deklico Lucijo, ki živita v popolnoma različnih družinah.  Povežeta ju stiska in  nemoč.

Kot višnja na tortici pa je bilo darilo dedka Mraza, ki nam je omogočil obisk mesta Celje. Ogled  smo si gledališko predstavo v celjskem  gledališču, ki je govorila, kako je hudo, če mačja kraljica dobi bolhe in tega noče spoznati, priznati. Po predstavi smo si ogledali  Pravljično mesto z vilami, Božičkom, konji in kočijo. Sredi mesta smo se sladkali  s kokicami in sladko peno ter se nato še sprehodili skozi staro mestno jedro. V Celje in nazaj na Grobelno smo se peljali z vlakom, kar je bilo tudi posebno doživetje, saj se je nekaj otrok z vlakom peljalo prvič.

Naslednji dan nas je v šoli obiskal dedek Mraz in  vsak  učenec je dobil še majhen sladek spominček.

Ja res smo v tem mesecu doživeli veliko lepega in dobrega. Hvaležni smo vsem, ki so nam to omogočili.

Mesec se zaključuje, leto se končuje. Lepo je bilo, dobro je bilo.

 Naj se vse lepo in dobro nadaljuje tudi letu, ki že trka na vrata.

Naj bo vsaj dan  – DOBER DAN.   SREČNO V 2023!

1_IMG_20221201_064453

Slika 1 of 74

 

Dostopnost