(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V maju in začetku junija smo na naši šoli izvedli veliko zanimivih aktivnosti. Nekaj jih je bilo povezanih z Ekošolo, nekaj s projektom Teden vseživljenjskega učenja. Obiskali so nas tudi bodoči prvošolčki. Več pa si lahko ogledate na fotografijah.

MLEKO, MLEKO, MLEKASTIČNO

Ker vsi radi pijemo mleko, smo želeli izvedeti, od kod prihaja in kakšne kakovosti je. Raziskovali smo mlečne izdelke v reklamnih letakih, preučevali, od kod prihajajo ti izdelki (ali so domači ali tuji), iskali znak kakovosti. Ogledali in pogovarjali smo se o tem, od kod pride mleko. Preizkusili smo se v molži naše naslikane kravice. Bilo je prav zabavno, a v resnici vemo, da ni tako preprosto. Naši spretni prstki so ustvarili kravice, ki se pasejo na travnikih v naši učilnici. Še naprej bomo z veseljem pili mleko in bili pozorni na to, da bomo pili res kakovostno in domače. 

SLIKANJE PANJSKIH KONČNIC

V želji po šolskem čebelnjaku smo zavihali rokave in začeli s pripravami. Ustvarili smo dva čebelnjaka, ki krasita našo garderobo in jedilnico. 

POD ŠOLSKO LIPO 

Kakšno je veselje, če se lahko po kosilu skupaj posedemo pod našo lipo, vemo učiteljice in naši otroci. Zanimivo je slišati Atričkove zgodbe in dogodivščine, ki so se dogajale v našem kraju in njeni okolici. Takšna je bila tudi zgodba o zadnji prebivalki gradu Žusem, ki je bila dolga in debela kot žrd. A ne veste kaj je to žrd? Povprašajte starejše, ali pa mogoče to ve tudi »stric Google«. No, zadnja prebivalca gradu sta bila … Ah, preberite Žusemsko legendo pa boste izvedeli.

OBISK BODOČIH PRVOŠOLCEV

Bodoči prvošolčki so okusili kanček prave šole. Skupaj smo prebrali pravljico Mavrična ribica, se malo razgibali, pogovorili ter tudi sami ustvarili mavrične ribice. 

NASTOP ZA STAROSTNIKE

Žive knjige, polne izkušenj in modrosti, to so naši starostniki. V zahvalo za njihovo delo smo vrtčevski otroci in šolarji združili moči ter nastopili na lokalni prireditvi za starostnike. Igralo, pelo in plesalo se je na veliko. Starostnike smo razveselili in jim polepšali večer. 

Dostopnost