(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Ekskurzija na Ptuj mi je bila zelo všeč. Veliko sem se naučil. Bila je tudi zelo zanimiva. Na začetku smo se zbrali v razredu. Dogovorili smo se kako in kam bomo šli naprej. Nato smo šli na avtobus. Tam smo se veliko pogovarjali. Prispeli smo pred pod Ptujski grad, kjer smo pomalicali, nato smo se odpravili na grad.

Na gradu smo dobili vodičko. Z njo in učiteljico smo šli do muzeja v gradu. Pred vhodom je bila peč, kjer so služabniki kurili. Na Ptujskem gradu nista živela kralj in kraljica, temveč grof in grofica. Vstopili smo v grad. Na začetku so imeli veliko jedilnico.

Tla so premazali z voskom. Imeli so velike lestence. Šli smo v naslednjo sobano, kjer so bili spravljeni porcelanasti izdelki.

Na njih so bile narisane kitajske slike. Nato smo šli v veliko sobano. Imeli so več ur. Največja zanimivost je, da sta na ptujskem gradu živela grof in grofica, ki sta imela dvaindvajset otrok. Prišli smo do sobane, ki je imela lestenec v obliki zmajevke.

Nato smo prišli v zelo velik prostor. Imel je veliko stolov.

Tam so bile orgle in sto let star klavir. Na njega sta igrali Lina in Anja.

Potem smo šli v prostor, kjer so imeli spravljeno orožje. Tam smo lahko dvignili ponaredek meča.

Ni bil tako težek. Z vodičko smo se sprehodili do trgovinice. Vodička nam je pokazala pustne kostume v sosednjem prostoru.

Bilo je veliko zanimivih oblačil. V trgovinici smo si lahko kaj kupili. Nato smo dobili novo vodičko.

Z njo smo šli po mestu. Povedala nam je veliko zanimivega.

Meni je bilo zanimivo, da če kdo krši pravila, da so mu kaj naredili. Po zanimivi poti smo šli na sladoled. Po sladoledu smo šli na avtobus.

Avtobus nas je odpeljal do obrti – izdelovalca kurentov. Tam nam je gospod Marko povedal veliko zanimivega.

 

Lahko si si kupil magnet za na hladilnik. Zopet smo šli na avtobus. Voznik avtobusa nas je odpeljal do šole. Tam so nas prišli iskat starši.

David Grobin, 4.c

Dostopnost