(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

ERASMUS+

Na OŠ Šmarje pri Jelšah s podružnicami smo uspešno prijavili projekt Erasmus+, mednarodna partnerstva za izmenjavo med šolami (KA229). Projekt z naslovom »Naj ti povem zgodbo« bo trajal dve leti. Sodelujoče šole, ki jih koordinira osnovna šola iz Nemčije (Erika Mann Grundschule, Berlin), so poleg naše šole še osnovna šola iz Turčije (Mehmet Akif Ersoy Primary school, Efeler), osnovna šola iz Hrvaške (Osnovna šola Ante Kovačiča, Zagreb), osnovna šola iz Združenega kraljestva (Ulverley School, Solihull, West Midlands) in osnovna šola iz Portugalske (Escola B1 PE Covao, Camara de Lobos, Madeira).

Namen projekta »Let me tell you a story« je spodbujanje branja pri učencih. S projektom želimo izboljšati znanje učencev, saj naj bi bilo usvojeno znanje pri poučevanju s pomočjo pravljic in zgodb trajnejše, učenci naj bi snov tudi lažje razumeli. Pri učencih bomo razvijali kritično mišljenje, izboljšalo pa se bo besedišče maternega jezika in angleščine. Poudarek bo na kulturni dediščini, njenem ohranjanju in prenašanju iz roda v rod. Strokovni delavci se bomo profesionalno razvijali in spoznavali nove metode. Izmenjevali si bomo primere dobrih praks med sodelujočimi šolami, spoznavali in spoštovali različne kulture, države in ljudi ter imeli priložnost potovati preko meje. Projekt ima širok naslov, zato vidimo možnost sodelovanja vseh udeležencev na naši šoli. Vabimo vas, da se nam pridružite pri raziskovanju naših pravljic in zgodb ter da jih ponesemo še v druge države.

V decembru (1. – 7. 12. 2019) odpotujejo trije šestošolci in dve učiteljici na prvo izmenjavo v Turčijo, kjer se bodo izvajale aktivnosti učenja, poučevanja in usposabljanja v okviru projekta.

Že Albert Einstein je dejal: »Če želite, da bi bili vaši otroci inteligentni, jim berite pravljice. Če želite, da bi bili še bolj inteligentni, pa jim berite še več pravljic.”

Projekt koordinira mag. Vesna Drofenik Jerič.

Povezava do spletne strani projekta: https://erasmustellastory.wixsite.com/site

Dostopnost