(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Šmarje pri Jelšah je v sodelovanju z Občino Šmarje pri Jelšah  uspešno kandidiral na razpisu Javne agencije RS za varnost prometa in pridobil nov kolesarski poligon.

Predsednik SPV g. Franc Eisenkoler je pojasnil: »Prejšnji kolesarski poligon je bil za pripravo na kolesarski izpit, predvsem pa za pripravo na državno tekmovanje Kaj veš o prometu manj ustrezen. Na razpisu smo bili uspešni in poleg poligona prejeli še štiri triopane z opozorilnim napisom, deset kolesarskih čelad in deset brezrokavnikov, vse skupaj v vrednosti okoli 1500 €.«

Spretnostni poligon uporabljajo petošolci za pripravo na kolesarki izpit. Tako  preverijo spretnost svoje vožnje in obvladovanje samega kolesa, uspešna izpeljava po poligonu pa je predpogoj, da pričnejo z vožnjo v dejanskem prometu. Na njem vadijo tudi kolesarji, ki sodelujejo na šolskem, občinskem in državnem tekmovanju o prometu.

Novo pridobitev so člani SPV postavili na atletski stezi in jo tako v prisotnosti predstavnika občine g. Damjana Boštjančiča, ravnatelja in učencev simbolično predali šoli. Ravnatelj Mitja Šket se jim je zahvalil v prepričanju, da bo poligon dobro služil svojemu namenu.

 

 

Dostopnost