(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V torek, 29. 3. 2022, je OŠ Šmarje pri Jelšah gostila regijsko srečanje otroškega parlamenta na temo MOJA POKLICNA PRIHODNOST. Srečanja so se udeležili mladi parlamentarci, mentorice otroškega parlamenta ter ravnatelji in ravnateljice osmih šol Kozjanske regije. Srečanje so povezovale Julija Golež, Zoja Smole in Paloma Majer.

Ob začetku je vse sodelujoče pozdravil ravnatelj g. Mitja Šket in nam zaželel uspešno delo. Na srečanju smo predstavili dogodek na katerega smo še posebej ponosni, da smo v dogovoru z Obrtno-podjetniško zbornico Šmarje pri Jelšah izvedli predstavitev 17 lokalnih obrtnikov, ki opravljajo deficitarne poklice.

Osrednji del srečanja je bil pogovor z dvema bivšima učencema naše šole. V goste smo povabili finančnega analitika Primoža Polajžerja in danes uspešnega scenarista in komika Aleša Novaka. Pogovor je bil zabave, pol opisov izzivov na njuni karierni poti ter poučen za mlade, ki so na začetku poklicne poti.

Izvedli smo tudi glasovanje za predloge tem otroškega parlamenta za prihodnje leto. Največ glasov so dobile teme: revščina po svetu in zavržena hrana; vojna v sodobnem času, humanitarnost in pomoč soljudem; zdravje mladostnikov; umetna inteligenca in zmanjšanje učnega načrta. Na nacionalnem otroškem parlamenta bo Kozjansko regijo zastopala Julija Golež. Srečanje na državnem nivoju bo potekalo 11. aprila. v Državnem zboru Republike Slovenije.

Na koncu srečanja smo zaželeli mladim parlamentarcem naj sledijo svojim željam in včasih poskusijo kakšno stvar, ki je izven začrtanih okvirjev. Mogoče pa postane to njihova sanjska služba.

Mentorica OP: Marjeta Dečman Iglič

Dostopnost