(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Dogodek Slovenska bakla 2024 v Šmarju je zares doživel izjemen odmev – tudi zaradi nas – OŠ Šmarje pri Jelšah. 

Z velikimi pričakovanji smo se ta dan poslovili tudi od službene poti našega učitelja – profesorja športne vzgoje – Borisa Emeršiča.

Ravnatelj mu je v imenu kolektiva OŠ Šmarje pri Jelšah ter preteklih in sedanjih generacij učencev namenil naslednje besede:

BORIS, TEBI – NAŠEMU JUNAKU

Prepletamo misli in besede o preteklosti in sedanjosti. O danes … o nas in zate – Boris.

Če se življenje meri po naših delih in ne po dnevih, potem je med nami, na naši šoli – del našega kolektiva človek z izjemnim srcem in deli, ki puščajo sledi med nami.

Ana Frank je zapisala:« Človeška veličina ne tiči v bogastvu in moči, pač pa v značaju in dobroti!«

Ob lastnem razdajanju, ki si ga znal zaviti v dobrovoljnost, navihanost in smehljaj, ki so le redko zbledeli, si nas naučil spoštovati sebe, svoje misli. Spoštovati svoje sanje, svoje dosežke. Spoštovati svoje delo in svoje telesne sposobnosti.

Tako kot moč in svetloba bakle danes prehaja iz roke v roko, tako je Borisovo poslanstvo v svetu športa in predajanje znanja, spretnosti mladim – prehajalo iz generacije v generacijo.

Lahko rečemo – hvala, a nekako ni dovolj. Naša hvaležnost gre danes onkraj besed. Naj se izrazimo s pesmijo ter pozornostjo.

Podoživite naša čustva, evforijo, smeh in solze, ki smo jih delili zaradi in z Borisem – našim junakom in si oglejte krajši video:

https://www.youtube.com/watch?v=Zrq_BzRjGz0

Dostopnost