(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani starši/skrbniki in učenci !

Počitnice se z današnjim dnem zaključujejo in šola ponovno odpira vrata svojim učencem, vašim otrokom. Pred vstopom pa je potrebno izpostaviti, da bo pouk potekal po MODELU B, ki predvideva OMEJITVE (dosledno izvajanje splošnih higienskih ukrepov),  pripravljenih  po priporočilih NIJZ s ciljem, da se vzpostavi čim bolj varno učno okolje, v katerem bi kar se da zmanjšali možnost okužbe s COVID-19. Tako imamo razdelane protokole za izvajanje obveznega in razširjenega programa. Le-te imate predstavljene v nadaljevanju.

  • Pouk naj obiskujejo le zdravi učenci, ki nimajo znakov akutne okužbe dihal.
  • Po najnovejših priporočilih NIJZ morajo vsi učenci ob vstopu v šolo in na hodnikih nositi maske. Takšen režim  velja od 31. 8. 2020 do 6. 9. 2020. Ravno tako si morajo razkužiti roke ob prihodu in odhodu.
  • Pouk se bo izvajal v dodeljenih matičnih učilnicah za posamezen oddelek oz. učno skupino, prehajanja med učilnicami bo čim manj.  Izvajal se bo obvezni in razširjen program po že objavljenem URNIKU ob izvajanju higienskih ukrepov.
  • Prilagojena bo  tudi organizacija šolske prehrane. Le-ta bo  sledila priporočilu,   da bo stikov med učenci iz različnih oddelkov čim manj. Zaščitna oprema se še naprej uporablja v skladu s priporočili NIJZ (tudi na šolskih prevozih).
  •  ŠOLSKI PREVOZ: Ker bo v veljavi model B šolskega pouka, velja polna zasedenost sedišč, brez stojišč. Obvezna je tudi  uporaba maske za potnike. Svetujejo, da učenci potniki ves čas trajanja prevoza uporabljajo masko, ki prekrije nos in usta.

Omejitev vstopa v  šolski avtobus  po priporočilih NIJZ  pa veljajo za osebe z znaki akutne okužbe dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, kiha-nje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu…).

KAKO BO POTEKAL JUTRIŠNJI DAN?

  • Učenci prvošolci imajo sprejem v šolski jedilnici, kot je navedeno v vabilu vaših razredničark.
  • Ostali učenci se zberejo zjutraj pred šolo, kjer jih pričakajo razredniki, s katerimi bodo preživeli tri šolske ure v matičnih učilnicah, nato pa poteka pouk po že objavljenem urniku vključno z izbirnimi predmeti. Učenci prinesejo s sabo tako šolske torbice kot šolske copate, ker se bodo garderobe uporabljale.

Učenci 6. in 7. razredov se zberejo ob 7.30.  Vozači 6. in 7. razredov  se pripeljejo s prvim privozom.

Ostali učenci pa pričnejo ob 8.20, vozači se pripeljejo z drugim privozom.

  • JUTRANJE VARSTVO se prvi šolski dan še ne bo izvajalo, bo pa PODALJŠANO BIVANJE za učence od 2. do 5. razreda.
  • Malica in kosilo bosta organizirana.
Podrobna pravila ravnanja in ostale napotke najdete pod DOKUMENTI ŠOLE.

 

Vsem skupaj želimo uspešen začetek šolskega leta 2020/21.

Kolektiv OŠ Šmarje pri Jelšah

Dostopnost