(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Ob zaključku branja za bralno značko je učence OŠ Šmarje pri Jelšah obiskala pisateljica Nataša Konc Lorenzutti.

Mlajši jo poznajo po slikanicah Ravno prav velik, Skrivališče, nekoliko starejši po delih Kakšno drevo zraste iz mačka, Tronci, Jutri bom siten kot pes, mladina pa po romanih Avtobus ob treh in Gremo mi v tri krasne. Napisala je več kot dvajset del za otroke in mladino, piše pa tudi za odrasle.

Za mlajše učence je pripravila kamišibaj gledališki predstavi po knjigi Tronci in slikanici Cufkova podeželska pustolovščina. Med nastopom je pokazala svoj igralski talent, učenci pa so ji sledili, sodelovali, ko jih je pozvala, in zbrano poslušali njeno pripovedovanje, v katerega je vpletla svoje igralsko znanje, tudi petje. Mlade bralce je spodbudila, da so jo vprašali kaj o njenem delu in ustvarjanju in jo tako še bolje spoznali.

Tudi učence predmetne stopnje je zanimalo, kako ustvarja. Izpostavila je prednosti in slabosti pisateljskega poklica, jim razložila, kaj pomeni, da je samozaposlena, in kje najde snov za svoje pisanje. Zanimivo se jim je zdelo, da največkrat izhaja iz čisto vsakdanjih situacij.

Povsem jih je prevzela s pripovedovanjem svojih basni v verzih, ki so polne pomembnih življenjskih naukov in bodo kmalu izšle tudi v knjižni izdaji, in kamišibajem po zgodbi Enajstnik.

Pisateljičina nastopa sta nas navdušila in bila za vse bralce čudovit zaključek uspešne bralne sezone.

V tem šolskem letu je za bralno priznanje bralo 670 učencev centralne šole in podružnic, med njimi 20 zlatih bralcev.

Dostopnost