Vsak tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane. Zato smo za 1. triado v Šentvidu načrtovali naravoslovni dan in tako učencem ponudili živila za malico, ki bi jih sicer imeli za zajtrk. Z učenci smo se pogovarjali o pomenu rednega zajtrkovanja, o hrani pridelani v Sloveniji, o bontonu… Medse smo povabili knjižničarko Monjo, ki nam je pripovedovala knjigo Ne govori s polnimi usti. Osliček je pomagal pri pripravi pogrinjka, učenci pa so ga naučili lepega vedenja pri mizi. Seznanili smo se, kaj je čajanka ter si jo za konec prijetnega dne še sami pripravili. Manjkali niso niti medenjaki. Odzvali smo se tudi povabilu Čebelarske zveze Slovenije in se preko zoom-a pridružili Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku v živo, kjer smo izvedeli marsikaj novega o čebelah.
Poiščite v naši knjižnici:
NAJNOVEJŠI PRISPEVKI
- Zaključek bralne značke s pisateljico Natašo Konc Lorenzutti
- OKOLJU PRIJAZNE IN HKRATI DOBRODELNE AKCIJE NA NAŠI ŠOLI
- VSESLOVENSKO PETJE S SRCI NA POŠ ZIBIKA
- Skrb za zdravje na POŠ Sladka Gora
- TAČKE NA OBISKU V MESTINJU 🐶
- EKODAN NA POŠ ŠENTVID
- POŠ Šentvid – čiščenje okolice šole
- VSAKA SPREMEMBA SE ZAČNE Z NAMI
- Podnebni tek
- Zlata Lucija na geografskem državnem tekmovanju