(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Sredo, 18. maja, so učenci mobilnosti preživeli zelo ustvarjalno. Zjutraj so v multimedijski učilnici soustvarjali e-časopis izmenjave Erasmus+.

Z dejavnostmi so nadaljevali v šolski knjižnici, kjer so jih v pravljični svet odpeljali nadarjeni učenci z angleško dramatizacijo pravljice Muca Copatarica. Po predstavi pa jih je čakalo presenečenje! Obiskala jih je čisto prava Muca Copatarica, jim naročila, naj pospravljajo copatke, nato pa jih je povabila k mednarodni izmenjavi knjig. Gostje in naši učenci so prinesli knjige s svojih domačih knjižnih polic, si jih izmenjali in tako postali bogatejši za nove zgodbe v različnih jezikih.

Kmalu za tem so udeležence izmenjave že pozdravljali na podružnici Sveti Štefan. Predstavili so se jim z dramatizacijo pravljice Repa velikanka in glasbenimi nastopi ter jih vključili v gibalno in likovno delavnico na temo letnih časov.

Poleg spodbujanja branja je v okviru projekta »Let me tell you a story« poudarek na kulturni dediščini, njenem ohranjanju in prenašanju iz roda v rod. Našim partnerjem smo tako  predstavili tudi kulturno dediščino našega domačega kraja: po ponedeljkovem obisku srednjeveškega Lemberga so si v sredo ogledali še Muzej baroka in kalvarijo s cerkvijo sv. Roka. Doživetje so zaključili s sprejemom pri županu Matiji Čakšu, ki jim je po predstavitvi Šmarja pri Jelšah podelil certifikate o sodelovanju.

FOTOGALERIJA:

Novinarska delavnica, dramatizacija in obisk Muce Copatarice, mednarodna izmenjava knjižnih kazalk

 

Sprejem na Svetem Štefanu in delavnice na temo letnih časov

 

Sprejem pri županu, ogled Muzeja baroka in kalvarije

Dostopnost