(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V torek, 24. maja 2022, je Območni zborovski BUM v petju združil več kot 300 otrok otroških in mladinskih pevskih zborov osnovnih šol Šmarje pri Jelšah, Bistrica ob Sotli, Kozje, Lesično, Podčetrtek in Pristava pri Mestinju. Območna izpostava JSKD je glasbeni dogodek pripravila v večnamenski športni dvorani Podčetrtek.

“Izjemno, edinstveno in nepozabno!”, so svoje vtise po nastopu opisovali pevci otroškega pevskega zbora podružničnih šol Zibika in Šentvid pri Grobelnem ter pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora centralne šole Šmarje pri Jelšah. V spomin na dan, ko smo lahko spet množično prepevali ter za svoj trud in vztrajnost, ki so ju otroci izkazali na vajah, so naši pevci v dar prejeli majico s potiskom. Hvala Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah!

Zborovski BUM smo svečano otvorili s slovensko himno, zaključili pa z udarno in razigrano koračnico Bratovščina Sinjega galeba. Pesmi so ubrano zvenele ob klavirski spremljavi Urške Roškar Imenšek, večglasno petje pa smo z veseljem širili med vse zbrane. Za vse, ki si prireditve niste uspeli ogledati ali bi želeli nastopajočim ponovno prisluhniti, je posnetek dostopen na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=55AVRVp-F40

Vabljeni tudi k ogledu fotografij (foto. Jernej Šulc in učiteljice OŠ Šmarje pri Jelšah).

 

Dostopnost