(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Po poznem nočnem prihodu v Birmingham nas je na prvi dan zadnje Erasmus mobilnosti zbudilo sonce. V šoli, ki nas gosti, so nas sprejeli z velikim veseljem in glasno pesmijo (vsi učenci z ravnateljem na čelu) I’ ve got the power. Sledil je ogled šole, a žal imajo zelo stroge predpise, zato učencev in nastopa nismo smeli snemati ali slikati.
Sledil je prigrizek oz. po njihovo kosilo (sendviči in čips). Sploh otroci so bili nad njim zelo navdušeni!
Popoldan pa smo bili gostje skoraj 1000 let stare hiše, graščine, kjer smo izvedeli drobec njene bogate zgodovine (skrivanje duhovnikov katolikov pred preganjanjem anglikancev), nato pa smo se sprehajali po neskončnih rožnih in zeliščnih gredicah.
Po obilni večerji (preverite fotografije) smo se nastanili v hotelu, kjer imamo na voljo le 30 minut wifija, zato takrat hitimo pisati, klicati in objavljati vse doživeto! Naši učenci se odlično držijo, učiteljice pa ravno tako.

Lep pozdrav z Otoka!

Učiteljice Mateja, Bernarda in Vesna ter učenci Blaž, Jakob, Lina, Živa, Kaja, Nik, Nastja in Mai

 

V ponedeljek, 20. 6. 2022, se je začelo naše razburljivo potovanje po skrivnostni Angliji. Po kratkem, a trdnem spancu zaradi utrujajočega potovanja po Angliji, smo se uredili in odšli na hotelski zajtrk. Po zajtrku smo del poti prehodili, del poti pa nas je do šole pripeljal avtobus. Učenci in delavci šole so nas pričakali s prečudovito dobrodošlico, nato pa smo se posladkali še s tradicionalnimi angleškimi prigrizki. Po tem okusnem dogodku so nam razkazali in predstavili šolo. Okusili smo tudi stik z učenci angleške šole, nad katerimi smo bili navdušeni. Nato pa so nas popeljali v čudovito sobo, kjer smo z nekaterimi učenci angleške šole izdelovali maske, s katerimi smo izrazili naša občutja. Nastalo je nekaj zelo zanimivih mask. Po tem pa smo izkusili tudi okuse angleškega kosila. Na izbiro smo imeli več vrst najokusnejših sendvičev, čips, kolačke, in ostale prigrizke. Nad tem smo bili več kot le navdušeni. Nato smo se z avtobusom odpeljali do Baddesley Clintona. Tam smo si ogledali prečudovito hišo, staro skoraj
tisoč let. V njej smo videli pohištvo, umetnine in še več zanimivih in nepozabljivih starin. Nad to dogodivščino smo bili zelo zadovoljni. Za piko na i pa smo se z glavami, polnimi spominov na današnji prečudovit dan, odpeljali v Toby Carvery. Tam smo lahko izbirali med različnimi vrstami mesa, dobili smo tudi poseben angleški kruh in različne vrste prilog. Po obilni in okusni večerji pa smo se s polnimi želodci odpravili nazaj v hotel, kjer smo po odličnem dnevu zadovoljni zaspali.

Nastja Kantužer in Kaja Žnidarec

Dostopnost