(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Učenci 1. in 2. razreda POŠ Zibika so dan dejavnosti posvetili skrbi za zdravje. Prvošolci so se odpeljali v Šmarje na sistematski pregled kjer so spoznali, zakaj je cepljenje pomembno ter preizkusili svoj vid in sluh. Drugošolci pa so ostali v Zibiki in se preizkusili v pripravi zdravih obrokov ter sestavljali krožnik zdrave prehrane.

Pripravili smo: sadni jogurt (jogurt, spasiran kaki), limonado z medom (mlačna voda, limona in malo medu) ter obložene kruhke (polnozrnat kruh, salama z malo soli in maščobe, sir ter paradižnik, paprika in trdo kuhano jajce).

Po malici nas je obiskala medicinska sestra. Predstavila nam je skrb za osebno higieno ter povedala, kako se lahko zaščitimo pred okužbami. Ob koncu predavanja so učenci s kvizom pokazali svoje znanje. Čeprav je bil kviz zelo zahteven, so tudi prvošolci uspešno reševali naloge.  Po obisku medicinske sestre smo se odpravili na igrišče, kjer smo s tekanjem, skakanjem, igrami lovljenja in igro na igralih izpolnili najpomembnejši dejavnik skrbi za zdravje. 

Ob zaključku dneva smo se posladkali s posebnimi sladicami- suhim sadjem. 

Dostopnost