(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Napišem ti nekaj lepega …

Učenci podaljšanega bivanja na POŠ Sveti Štefan smo teden pisanja z roko posvetili prijateljstvu. Drug drugemu smo napisali prijateljsko pismo, v katerem smo se sošolcu zahvalili, mu kaj zaželeli ali preprosto samo nekaj lepega sporočili. Besedilo smo opremili še z risbo, ga zaprli v kuverto in oddali v poštni nabiralnik, ki smo ga v začetku tedna izdelali sami. Da pa naloga ne bi bila tako enostavna, smo prijatelja, ki mu bomo pisali, izbirali z žrebom. Učenci smo se naloge vneto lotili in nastala so prav prisrčna pisma. Nestrpno smo pričakovali petek, ko smo nabiralnik odprli in pisma razdelili. Spraševali smo se od koga bomo pismo dobili, še bolj pa, kaj bo v njem pisalo. Ob lepih besedah svojih prijateljev smo bili ganjeni in veseli. V nabiralniku so se znašla še druga prijateljska pisma, pa tudi pismo namenjeno učiteljici.

Razmišljali smo o hvaležnosti in pisali z roko.

V tednu pisanja z roko smo učenci 1. in 2. razreda spoznavali pomen pisnja z roko. V četrtek smo brali pravljico o mačku Muriju, ki je bil pesnik in pisatelj. Ilustratorka Jelka Reichman ga je naslikala, kako v svoji mačji šapici drži nalivnik in piše v veliko knjigo. Mi smo si delo  popestrili z igro: Pišem z roko, pišem na računalnik, spim. Igra je podobna igri: Letala, poplava, potres.

V petek smo razmišljali o hvaležnosti. Komu smo hvaležni, kako to pokažemo, kako jo občutimo, kako se počutimo. Ugotovili smo, da smo lahko hvaležni za različne stvari in da nas hvaležnost vodi v dobro počutje in dobre odnose. Hvaležnost pride iz srca, zato smo na srčke, ki “sijejo” zapisali razmišljanja.

Želimo si veliko hvaležnosti, pa naj bo pisana, povedana ali izkazana.

Učiteljici Patricija Babnik in Marta Rihter

 

Dostopnost