(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Za nami je še eno od množice tekmovanj v tem času – tekmovanje v znanju matematike, izvedeno  na šolskem in državnem nivoju. V znanju matematike in matematične logike se je na šolskem tekmovanju tipa Kenguru pomerilo 140 učencev centralne šole, od katerih se je  na državno tekmovanje  s svojim matematičnim znanjem uvrstilo   v boj za srebrna in zlata odličja  11 učencev. Ti so pod prizadevnim mentorstvom učiteljic razredne stopnje in matematike dosegli 40 bronastih, 7 srebrnih in 2 zlati Vegovi priznanji.

 Srebrna priznanja so dosegli: Vid Ratej, Vid Koritnik, Pija Herič med sedmošolci;  Julija Golež med osmošolci; Filip Kunej, Tajda Korče, Tina Tiara Opalič v konkurenci devetošolcev.     ZLATI PRIZNANJI  sta dosegli: sedmošolka Melita Zagajšek in devetošolka Nela Jurjec.

Z rezultati smo zadovoljni, saj smo skupaj z učenci vložili ogromno truda, dela in volje, da smo premostili izredne razmere  in poskušali narediti največ v danih okoliščinah.

Malo se nas je držala tudi smola, saj sta dva naša učenca za eno točko zgrešila zlato priznanje (Filip Kunej in Tajda Korče, Kaja Vrbek pa za eno točko ter Tajda Trivič za samo 0,5 točke srebro).  Ampak življenje teče dalje, pred nami so novi izzivi, nova tekmovanja in nove poti, ki nas vodijo vedno v nova spoznanja.

VSEM DOBITNIKOM PRIZNANJ ISKRENE ČESTITKE.

Učiteljice razredne stopnje z matematičarkami

Dostopnost