(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Na OŠ Šmarje pri Jelšah se je v ponedeljek, 23.5.2022, ob prisotnosti članov SPV in policista Krsta Krivokapiča, odvilo šolsko tekmovanje ,,Kaj veš o prometu?”. Pet učencev od sedmega do devetega razreda se je udeležilo najprej teoretičnega dela tekmovanja, ki je potekalo on-line, le-temu je sledila vožnja s kolesom na poligonu z ovirami, vožnja s kolesom v prometu pa je bila odločilna za izid tekmovanja. Učenci so kljub kratkemu času za pripravo na tekmovanje dosegli zelo dobre rezultate. Drugouvrščeni Miha Frece in tretjeuvrščeni Matic Prah sta se s točkami zelo približala prvouvrščenemu Venu Krobatu, ki pa je 28.5.2022 odšel tudi na državno tekmovanje na Jesenice. Tja se je odpravil Ven v spremstvu svoje družine, kar je zanj pomenilo dodatno sproščenost in podporo. Učenec 8.C razreda se je kljub neprijaznim vremenskim pogojem uspel uvrstiti na odlično 3. mesto v državi. Iskrene čestitke!

Praktičnih nagrad SPV-ja, ki so jih prejeli učenci zraven diplome, priznanja in medalje tako na šolskem kot državnem tekmovanju, so se le-ti zelo razveselili.

Vsem uvrščenim in udeleženim na tekmovanjih iskrene čestitke za dosežke in vzgled, ki ga širite med sovrstniki!

Naj bosta varnost v prometu in ozaveščenost, da na cesti nismo sami, razloga, da se naslednje leto tekmovanja udeleži še več učencev in pokaže tako znanje kot veščine pri vožnji s kolesom. Vožnja s kolesom kot zdrav življenjski slog pa naj bo vodilo prav vsakemu posamezniku.

                                         

Dostopnost