(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Na zadnji dan pred prvomajskimi počitnicami smo se učenci in učiteljice POŠ Sv. Štefan odpravili na pohod na Babno Goro. Vzeli smo malico in pijačo ter se odpravili na pot. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj je ves čas prijetno svetil sonček ter tu in tam popihal rahel vetrič. Med potjo smo bili pozorni na kulturno in naravno dediščino Svetega Štefana in okolice. Videli smo stare gozdove, griče, hribe, doline, potoke, izvire in stara sadna drevesa. Od kulturne dediščine smo si natančneje ogledali cerkev sv. Ane na Babni Gori in staro hišo, krito s slamo. Med potjo pa smo videli še razvaline gradu Žusem, studence, kapelice, stare hiše in hleve, kozolce, stare gorce in lesene križe. Na Babni Gori pri cerkvi smo se okrepčali z malico in sladkimi prigrizki. Pot smo nadaljevali nazaj do Sv. Štefana, kjer smo se sprehodili mimo farne cerkve. Tik pred koncem pohoda smo se ustavili in si ogledali notranjost prenovljene stare šole. 

Učenci so svoje misli in doživetja strnili v nekaj povedih.

Danes sem se zelo zabaval. Šli smo na dolg sprehod. Ogledali smo si kulturno in naravno dediščino. Šli smo si ogledat notranjost cerkve. Nazadnje smo si ogledali še staro šolo.  (Maks Lorger, 2.V)

Imeli smo super kulturni dan. Šli smo na pohod okoli Babne Gore in Babnih Brd. Videli smo kulturno in naravno dediščino. Šli smo v staro šolo in si jo ogledali. To je res ena velika in mogočna zgradba. (Ajda Hvala, 4. V)

Današnji kulturni dan je bil zelo zabaven. Šli smo na pohod. Ogledali smo si cerkev sv. Ane, staro šolo in drugo dediščino. (Maks Zorko, 2. V)

Odšli smo na Babno Goro v cerkev sv. Ane. Ogledali smo si staro šolo. Videli smo tudi naravno dediščino našega kraja, kot so stara drevesa, hribi, travniki. (Tajda, 4. V)

Šli smo na pohod do cerkve sv. Ane. Pogledali smo si staro šolo, staro hišo in cerkev. Med potjo smo videli tudi veliko kozolcev. Imeli smo se lepo. (Maj Pilko, 2.V)

Na spodnji predstavitvi si lahko ogledate slike kulturne in naravne dediščine z današnjega pohoda. Uživajte ob ogledu! 

Dostopnost